Wie ben ik

Psycho-Logica


Ik ben Jessica Van Daele.


In '78 ben ik geboren en als enig kind opgegroeid in Antwerpen. Samen met mijn partner Christophe ben ik nu al geruime tijd bezig met Psycho - Logica naar de mensen te brengen. Psychotherapie als beroep uitoefenen is voor mij meer een passie dan een beroep.


Door mijn sociaal engagement en door het leven kwam ik in contact met onder meer verlieservaringen, crisissen, traumaverwerking, intergenerationele- en relatieproblemen, depressie, andere gezinsvormen, loopbaanvraagstukken, vragen rond religie en zingeving, suïcide, seksueel misbruik, chronische ziekte, …

Daaruit ontstond de motivatie om mensen bij te staan en hen te helpen weer greep te krijgen op het leven.

Om hun eigen krachten en kwaliteiten te hervinden, opdat ze hun weg kunnen verder zetten op een bewuste, authentieke manier. Het fascineert mij door te weten wat mensen doet bewegen en welk verlangen er diep in hen leeft, welke belemmeringen of overtuigingen hun handelen sturen.

Hiervoor ging ik ook aan de slag met mijn eigen proces.

Met de nodige (levens)bagage op zak en op basis van een opleiding ‘Bachelor in de psychologie’ en een vierjarige therapeutenopleiding, wil ik mensen helpen vat te krijgen, evenwicht te vinden. Door herstel of aanvaarding kunnen mensen groeien als persoon, hun kwaliteit van leven verbeteren en meer voldoening vinden.


Opleiding

Bachelor psychologie

4-jarige specialisatie in de Integratieve Psychotherapie:

Gestalt, Systeemtherapie, Gezinsbegeleiding en familietherapie (Cybernetica van de tweede orde)

Jungiaanse en Freudiaanse psychotherapie, Psychodiagnostiek, Cognitieve therapie, Psychosynthese.

Contextuele Therapie.
Ik hanteer de gedragscode zoals vastgesteld werd door de VVTIV (Vlaamse Vereniging voor Therapeuten in de Interactionele Vormgeving), de beroepsvereniging waarbij ik als psychotherapeute ben aangesloten.

Om kwaliteitsvolle therapie te kunnen geven, volg ik regelmatig intervisie, supervisie, opleiding en bijscholing.